The Secret Garden

The Secret Garden är en film som är gjord från en bok, precis som Harry potter. Det handlar om en indisk 10 årig tjej, Mary som har levt lyxlivet med betjänter som klädde på och av henne och folk som matede henne och sånt. Hon blev därför en väldigt bestämd, tjurig och envis tjej. Men hon saknade något och det var kärlek från hennes föräldrar. Men plötsligt så utsätts Indien för en kraftig jordbävning. Hon överlevde men det gjorde varken hennes mamma eller pappa. Mary måste därför åka till England och bo hos en släkting som hon aldrig träffat förr.
Där i england hittar hon en övergiven trädgård som hon bestämmer sig för att försöka få liv i igen. Hon får hjälp av sin nya kompis Collin, som har väldigt bar trädgårdskunskaper.
Mary finner snart en till pojke, Dickon, som bor i huset. Hans pappa har han inte träffat på åratal och hanns mamma är död. Men de upptäcker att trädgården som hon hittat är Dickons mammas gammla trädgård...

Filmen är underbar och högt rekomenderad. Och att se hur trädgården blev i slutändan var "just magical"!

Percy Jackson and the Lightning Thief

Percy Jackson får sin livs överaskning när han får reda på att han är Posedions, havsgudens son. Han förs till en annan värld där han får reda på att han är skyldig för att ha stulit en åskvigg. Härkaren av underjorden kidnappar hans mamma och kommer att döda henne om han inte lämnar tillbaka åskviggen. Men, Percy vet inte vad han ska göra för att han har inte stulit den. Han uppdrag blir att ta sig ner till underjorden och tala om att han inte är skyldig, men det är inte det lättaste.
Det är en jätte bra film som är både spännande och har en bra handling.

Gnomeo & Juliet

Jag såg nyss klart Gnomeo and Juliet. Den handlar om två trädgårdar, en med blåa tomtar och en med röda. Gnomeo och Juliet blir förälskade i varandra men ångrar sig när de får reda på att de kommer från två olika "världar". Trädgårdarna är fiender och de har de alltid varit men kan kärleken mellan de två tomtarna ändrapå det?
En bra jättefilm som jag rekomenderar för alla.

Severn Suzuki

Den 8:de mars varje år är det internationella kvinnodagen.
Idag vill jag hedra Severn Suzuki.
Hon är känd som "the girl who silenced the world for 6 min"  (flickan som tystade världen i 6 minuter)
Hon deltog en konferans  när hon bara var 12 år och sa ett underbart tal om hur världen har förändrats och att vi måste rädda vår jord ... innan det är för sent.
--->Klicka Här<--- för att höra hennes tal.
Vad som är både intressant och sorgligt om det underbara hon sa; hon sa det år 1992. Alltså nästan 20 år sedan och inget har förändrats...


How to train your dragon

How to train your dragon handlar om en liten pojke på vikingatiden som lyckas fånga en drake. Hela hans by kämpar för att kunna döda alla draker men denna pojken, Hickup, lär sig att draker inte är så farliga som man förr trott under det eviga kriget mellan drakar och vikingar.
Alltså: för att vinna ett krig ska men lära känna sin fiende, inte döda den.

RSS 2.0